Cancer mamman: Kålmården och Almers hus

söndag 18 maj 2008

Kålmården och Almers hus






Då var vi hemma igen efter en veckas underbar semester på västkusten. Resan började på Kålmården där vi tillbringade en natt på vildmarkshotellet tillsammans med fam. Eklund/Forsgren. Lillasysyster i familjen heter Tyra och har haft Leukemi. Vi lades in ungefär samtidigt så vi har följts åt under Tyras behandlingstid som nu är över. Vistelsen på Kålmården var verkligen superkul för både oss vuxna och barnen. Vi åkte på safari, åkte linbana över anläggningen och badade i poolen. Vädret var kanon så vi avslutade kvällen med en middag med underbar utsikt.

Nästa dag åkte vi vidare ner till Almers hus där vi bokat en av fyra lägenheter i huset. Almers hus är knutet till Varbergs kusthotell och Spa som ligger precis vid havet. Boende på Almers hus
har fri tillgång till alla bad och klasser på spat.
Huset var verkligen vackrare än jag kunnat föreställa mig med egen lekplats och stort lekrum för barnen. De boende delar det stora köket och vardagsrum och det finns även tandemcyklar, cykelvagnar, tvättstuga, bastu och bubbelpool. Almers är tänkt som en rekreationsplats för familjer som har eller haft barn med cancer och de par som startade upp det en gång i tiden hade själva en dotter med hjärntumör.
I de andra lägenheterna bodde fam. Eklund/Forsgren, en till familj från Stockholm med en pojke som behandlats för ALL som Simon, samt en familj från jämtland med 5 barn. Det fanns alltid någon att leka med för alla barnen.
I mitten av veckan kom även Tim med familj vilket vi uppskattade väldigt mycket!

Vi har verkligen haft det underbart och detta har varit bland de bästa veckorna i mitt liv. Hela familjen har verkligen levt upp och bara det att dela vardagen med andra i liknande situationer har varit enormt givande. Inga ord behövs, vi förstår redan varandra till 100%!

Vi har varit vid havet och badat, fått behandlingar på spat, gjort utflykter tillsammans och handlat på Ullared. Solen sken på oss hela veckan och omgivningarna var fantastiska med bokskogar och sandstränder!

Tack till alla familjer för denna underbara vecka och en varm kram till Tyra och Tim med familjer! Ni är superviktiga människor i våra liv och ni har blivit vänner för livet.

KRAM

2 kommentarer:

Smulansmatte sa...

Härligt att er välförtjänta semester blev en toppenvecka med sol & allt!

Kramar från oss 3

Unknown sa...

Hej
Tack det samma, ni är också superviktiga i våra liv.
Ja vi hade verkligen världens mysigaste semester!!!

Cina