Cancer mamman: Inget särskilt...

tisdag 24 februari 2009

Inget särskilt...

Hej alla
Idag har vi varit på promenad i skogen och nere vid havet, så härligt! Nu på eftermiddagen har vi varit nere på Varberg spa och badat med barnen. Polerna håller en temperatur runt 34 grader vilket är precis lagom. Nu väntar en god middag och sen en turnering Wii bowling.

Läste idag på Majsans blogg. Har ni inte varit där så gå in och läs! Hon skriver fantastiskt och nedan följer en del ur ett inlägg som berör mig djupt. Huvudet på spiken...

"Något av det första folk säger till en när man har ett barn som fått cancer är; -Ni får tänka så att ni inte glömmer bort syskonen!
Sen fortsätter det. Psykologer, sjukvårdspersonal, dagispersonal, grannar, folk man bara möter på ica. -Tänk bara så ni inte glömmer bort syskonen.
Det är sant att syskon till svårt sjuka barn ofta mår dåligt, har funderingar och blir åsidosatta. Som förälder vet man det här. Det är ett av de dåliga samvetena som rider en dygnet runt.
Min erfarenhet är att det finns perioder när man inte räcker till för allt. Man ska ta in oerhört mycket ny information och fatta de svåraste besluten någonsin i sitt liv. Man är i den värsta skräck man upplevt i hela sitt liv. Man sörjer. Man vet att man själv inte kommer överleva om man förlorar sitt barn. Allt annat kommer på sidan av.
Och man har ständigt dåligt samvete, för allt man inte hinner eller ens förmår längre."


Känslor som jag tidigare inte kunnat beskriva själv fick ord genom henne.

Nina och Madde, my darlings. Jag saknar er!! Puss

Inga kommentarer: